Bacon Lettuce Avocado Tomato bowl

Je kent misschien wel de budda bowl of de BLT sandwich, maar nu is er ook de BLAT bowl.
Met onder de 500 caloriën per portie is deze Bacon Lettuce Avocado Tomato bowl een heerlijke maaltijd voor een warme zomerse avond.

Ingrediënten voor 4 personen

BLAT bowl

  • 2 eieren
  • 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel italiaanse dressing
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 avocado, in partjes gesneden
  • 1 eetlepel chia zaad
  • 400 graam slamix
  • 6 mini komkommers, gehalveerd
  • 60 gram zuurkool
  • 125 gram bacon

Dressing

  • 50 gram feta
  • klein bosje basilicum, fijngesneden
  • 3 eetlepels gesneden bieslook
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Kook de eieren zacht in een steelpannetje gedurende 4 minuten. De eidooier moet hald hard, hald zacht zijn zodat wanneer je het ei open snijdt het eigeel nog een beetje loopt. Zodra de eieren klaar zijn laat je ze schrikken door ze onder te dompelen in koud water.
Pel vervolgens de schaal van de eieren en snijd ze door midden.

Ondertussen maak je de door alle ingredienten in de blender totdat het een soepel geheel is. Neem de tomaat, italiaanse dressing en een eetlepel olie en mix dit in een kom. Zet het even aan de kant zodat de smaken kunnen intrekken.

Vervolgens doe je wat bieslook en chia zaadjes op een bord. Druk hier de partkes avocado in zodat ze een feestelijk jasje krijgen. Ook dit zet je even aan de kant totdat we de het gerecht gaan opmaken.

Zet een pan op hoog vuur en verhit hier wat olie in. Zodra de olie heet is kan je de bacon toevoegen. Natuurlijk kan je in dit gerecht ook ontbijtspek gebruiken. Bak het vlees gedurende 4 minuten totdat het goudbruin en krokant is. Haal het uit de pan en leg het op een bord met wat keukenpapier er op. Zo kunnen de overvodige vetten wegtrekken in het keukenpapier.

Tot slot gaan we onze BLAT bowl opmaken. Als eerste doen we de slamix onderop. Leg vervolgens de komkommer, tomaat, avocado en ei er bovenop in eigen eilandjes. De zuurkool kan het beste naast de komkommer. Tot slot leg je er bovenop nog het gebakken spek. Het geheel maak je af door de dressing overal op te sprenkelen.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee te eten? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel.
Deze staat vol met gezonde en magere recepten voor ontbijt, lunch en diner.

gevulde paprika met kippengehakt en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *