Beste slowjuicer? De top 5 beste juicers van dit moment

beste slowjuicer

Doe gezond, maakt een juice!

De beste slowjuicer kies je uit als investering in jezelf en jouw gezondheid.
Het is helemaal van deze tijd om een lekker gezond sapje voor jezelf te maken als aanvulling op jouw voeding. In het artikel gezonde groene smoothies besprak ik de voordelen van het drinken van sap.

De belangrijkste reden om te beginnen met juicen zijn:

beste slowjuicerHet maakt het makkelijk om genoeg groente en fruit binnen te krijgen
Ons lichaam heeft 250 gram groente per dag nodig, wat best een uitdaging kan zijn om binnen te krijgen. Door te juicen maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om alle nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen.
beste slowjuicerHet helpt bij afvallen
Het drinken van een gezonde sap kan zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Hierdoor kom je dus minder snel in de verleiding om iets zoetigs of vets te eten.
beste slowjuicer Het is goed voor jouw energielevel en weerstand
Door alle vitamines , mineralen en anti-oxidanten die je binnenkrijgt zal jouw lichaam een fijne boost krijgen. Je zult minder snel moe zijn en jouw uithoudingsvermogen zal toenemen. Ook wordt je hierdoor tegen verkoudheid en griep.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer is een keukenapparaat dat groente en fruit langzaam fijnmaalt. Groente en fruit wordt hierin langzaam gekneusd, vandaar ook de naam slowjuicer. De kneuzing wordt gedaan door een wormwiel, welke de groentes door een steeds kleinere ruimte perst. Hierdoor kan je gemakkelijk het sap uit groente en fruit persen. De restanten van de groente en het fruit komt er in een andere bak als pulp weer uit.

Doordat de slowjuicer op lage snelheid draait komt er weinig zuurstof bij het verse sap. Hierdoor zal er geen oxidatie proces plaatsvinden die je wel hebt bij verhitting. De vitamines en mineralen uit van de groente en het fruit blijven hierdoor dus behouden.

Slowjuicer of blender?

Wanneer je een gezond sapje wilt maken dan kan je dit doen in een juicer of in een blender. Het voordeel van een blender is dat je hier ook gemakkelijk harde ingrediënten aan toe kan voegen. Denk bijvoorbeeld aan noten of ijsblokjes. Alle ingrediënten worden fijn gesneden en er vind geen scheiding plaats tussen het sap en de vezels.

Het nadeel van een blender is dat door de draaiende messen zorgen voor verwarming. Dit heeft een nadelig effect op de voedingsstoffen die in jouw juice zitten doordat ze deels kapot worden gemaakt. Vooral de hogesnelheidsblenders waarbij de messen meer dan 300.000 touren per minuut maken zijn af te raden.

En de sapcentrifuge dan?

Je kan natuurlijk ook een sapcentrifuge kopen om gezonde sappen mee te maken. Maar vergeleken met de slowjuicer geeft een sapcentrifuge minder sap uit de ingrediënten die je er in doet. Het sap bevat iets minder voedingsstoffen door verhitting. Verder kan je er ook geen tarwegras in doen of andere bladgroente. Ook maakt het apparaat een stuk meer geluid in vergelijking met een slowjuicer.

De beste slowjuicer kopen – waar let je op?

Er zijn een aantal punten bij het kopen van een slowjuicer waar je op moet letten zodat je het meeste voordeel uit jouw slowjuicer haalt. De belangrijkste punten zijn:

Aantal touren per minuut

In de slowjuicer zit een wormwiel die langzaam ronddraait om het sap uit de groente en sap te persen. Het gaat hier om een koude persing, zoals ook voorkomt bij het maken van olijfolie. Doordat de persing langzaam gaat komt er geen warmte vrij. Dit komt de kwaliteit van de juice ten goede doordat er meer voedingsstoffen bewaard blijven.

Gemiddeld draait een slowjuicer tussen de 40 en 80 touren per minuut. Wanneer je een slowjuicer koopt is het belangrijk om in jouw achterhoofd te houden dat je zo min mogelijk touren wilt. Heel goede machines, die vaak ook wat duurder zijn, hebben 40 touren per minuut. Er zijn ook goedkopere machines met meer dan 80 touren per minuut. Hier bespaar je op de kosten, maar dat komt de kwaliteit van jouw sapje niet ten goede!

Wanneer je op zoek bent naar de beste slowjuicer geldt hoe lager de touren, hoe beter.

Hoeveelheid uitgeperst sap

Wanneer je gaat investeren in een slowjuicer zal je ook moeten letten op de persopbrengst van jouw juicer. Veel mensen verwachten dit misschien niet, maar het kan per model verschillen hoeveel sap je uit het groente en fruit kan krijgen. Als de slowjuicers een goede persopbrengst hebt dan kan je dat zien aan de pulp die in het bakje terecht komt. Deze pulp is dan droog en je kan er dus niet nog extra sap uit persen.

Opvang van de pulp

De pulp kan op twee verschillende manieren bij de juicer worden opgevangen. De eerste manier is dat de pulp wordt opgevangen in een bakje die in de juicer zit. Als dit bakje vol zit dan zal je de juicer open moeten maken om te legen. Wanneer je nog niet klaar bent met juicen is het natuurlijk een vervelende onderbreking.

Daarom is het makkelijker als je een juicer koopt waarbij het pulp bakje naast de slowjuicer zelf staat. Je kan dan tussentijds gemakkelijk de volle pulpbak legen.

Horizontaal of verticaal

Je kan bij het kopen van de beste slowjuicer kiezen tussen horizontale modellen en verticale modellen. Wat jij er mooi uit vind zien is vooral een kwestie van smaak. Een verticale slowjuicer neemt minder plek in beslag dan een horizontale slowjuicer. Ook kan je in de verticale slowjuicer makkelijker groente en fruit laten vallen zonder dit steeds aan te moeten duwen.
Als je veel zacht fruit gebruikt dan is een verticale slowjuicer aan te raden. Maar wil je ook graag tarwegras in jouw juice verwerken dan is de horizontale slowjuicer een betere optie.

Beste slowjuicer – De top 5

Na veel juicers met elkaar te vergelijken ben ik op deze top 5 beste slowjuicers uitgekomen:

Aan de slag!

Wanneer je aan aan de slag gaat met het maken van gezonde juices wordt het met de volgende tips een makkie:

beste slowjuicerZorg dat je de juiste verhouding groente en fruit hebt. Ongeveer 80 a 90 procent groente en de rest fruit zorgt ervoor dat je suikerdrankje creëert. Lees hier de 7 gezondste juice recepten.

beste slowjuicerWas al jouw groente en fruit voordat je ze in de juicer stop. Je wilt niet dat er nog bestrijdingsmiddelen of bacteriën op zitten.
Na gebruik de slowjuicer gelijk schoonmaken. Als je wacht met het schoonmaken van de juicer dan geef je de kans om al het pulp in het apparaat hard te laten worden. Hierdoor wordt het een lastige klus om alle onderdelen van de juicer schoon te maken.beste slowjuicer

beste slowjuicerAls je lekker aan het juicen bent kan je natuurlijk een sapje maken die je in een keer opdrinkt. Maar omdat het nog best wat tijd kost om te juicen en op te ruimen is het verstandiger een grotere batch te maken. Je kan jouw juice namelijk gewoon invriezen en iedere dag een flesje uit de vriezer halen om op te drinken.

Op zoek naar een boek voor bij de juicer?

Kies dan voor 125 gezonde groene smoothies.

 

Heb je nog vragen over het kopen van de beste slowjuicer? Laat dan hieronder een bericht achter.

One Response to Beste slowjuicer? De top 5 beste juicers van dit moment

  1. Devere schreef:

    Super de info zou graag nog wat advies over de beste juisen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *