Black Mask pijnlijk? DIY versus Blackhead Mask original vergeleken

Black Mask tube

Iedere vrouw streeft een mooie gezonde huid na die je een frisse uitstraling geeft. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er verschillende maskers op de markt die de poriën reinigen, plus mee-eters en dode huidcellen verwijderen. Een mooie huid is ook belangrijk omdat het een weerspiegeling is van een gezonde, goed onderhouden huid, die niet beschadigd is.

En wanneer je er goed verzorgd uit ziet zal je met meer zelfvertrouwen door het leven gaan. En nu is er een nieuwe rage uit Amerika – het Black Mask dat belooft alle mee-eters uit de huid te trekken. Maar hoe effectief is dit Black Mask? En is het verwijderen van dit masker pijnlijk? En hoe zit het eigenlijk met de die het zelf recepten die online te vinden zijn? In deze review worden alle voordelen en nadelen van het houtskoolmasker Black Mask besproken.

Hoe werkt het Black Mask?

Black Mask wordt aangeboden als gezichtsmasker in een tube. Het masker wordt in dikke lagen aangebracht op de probleemzones van het gezicht. Hierbij focus je vooral op de probleemzones (meestal de T-zone) van het gezicht en vermijd je de ogen en haren. Doordat de basis uit bamboe houtskool bestaat, is het masker zwart. Dit maakt het makkelijk om de aangebrachte hoeveelheid te controleren en het masker gelijkmatig en consistent op het gezicht aan te brengen. Gebruikers prijzen in de eerste plaats het gebruikersgemak en beschrijven de geur van het masker als zeer aangenaam.

Gelijk 10 minuten na het aanbrengen zal je al voelen dat het masker strakker op de huid gaat zitten, omdat het hard begint te worden. Wacht nog even tot alle plekken goed droog zijn, voordat je het masker er af gaat pellen. Er wordt aangeraden het masker vervolgens 20 tot 30 minuten op te houden, waarbij de werkzame stoffen in de huid doordringen en beginnen te werken. Geleidelijk aan droogt het masker en wordt het elastisch. Vervolgens krijgt hij de textuur van een transparante film.

Na 25 minuten, trek je gewoon zachtjes aan de zijkanten om het masker te verwijderen. Het masker komt makkelijk los, maar het is wel belangrijk dat je het masker naar boven van jouw gezicht aftrekt. Er kunnen enkele kleine restjes achterblijven, die je kan afspoelen met warm water en een doekje. Alle oneffenheden zoals dode huidcellen, mee-eters, puistjes en verstopte poriën komen mee met het masker. Het resultaat: een schone, zachte huid die als nieuw voelt!

Is het pijnlijk om Black Mask te verwijderen?

Laten we niet om de hete brij heen draaien: Ja, het doet pijn om dit masker van je gezicht af te trekken.
Het motto “Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden” is zeker van toepassing op Black Mask. Natuurlijk verschilt het per persoon hoe gevoelig de huid is en hoe hoog jouw pijngrens in het algemeen is.

Belangrijk is wel dat je het orginele Black Mask product gebruikt en niet de DIY (doe het zelf) variant. Op het internet kan je namelijk ook recepten vinden van hoe je door middel van Norit (zwart als kool en onttrekt) en lijm een zelfde soort masker kan maken. Is het verstandig om met lijm zelf je masker te maken? Nee, natuurlijk niet! Het gevaar hierbij is dat je veel babyhaartjes meetrekt, wat bijzonder pijnlijk is. En natuurlijk is het gevaarlijk om lijm in de buurt van jouw ogen te smeren.

Bij RTL Boulevard hebben ze onlangs het Black Mask besproken. Bekijk hier hun review en plus gebruikers die het Blackhead Mask van hun gezicht aftrekken.


Is Black Mask effectief en veilig te gebruiken?

Het Blackhead Mask belooft dat je gezicht effectief gereinigd wordt, maar klopt dit ook? Er zijn verschillende klinische proeven geweest die de veiligheid en effectiviteit van Black Mask hebben getest. Er wordt gezegd dat het uit deze proeven is bewezen dat het masker:

  • jeugdpuistjes, mee-eters en talg mee omhoog zuigt uit de huid;
  • dode huidcellen aan het huidoppervlak verwijdert;
  • een verzachtende werking heeft op rode uitslag;
  • nieuw uitbarstingen voorkomt;
  • meteen goede resultaten geeft.

Als je eens op Youtube rond gaat kijken dan zie je veel vloggers die het masker van hun gezicht aftrekken vies kijken naar wat er is achter gebleven op het masker. Hoewel ze het pijnlijk vinden om het masker van hun gezicht te halen, zeggen ze wel allemaal dat hun huid schoon en zacht aanvoelt na de behandeling.

Het Black Mask is veilig om te gebruiken doordat alle ingrediënten die er in zitten 100% natuurlijk zijn. Zo bevat Black Mask geen parabenen, een conserveermiddel waar je extra mee moet opletten als je een gevoelige huid hebt, omdat het allergische reacties kan veroorzaken.  De samenstelling van Black Mask kun je in zijn volledigheid nalezen op de verpakking zodat je een helder beeld hebt van wat je op jouw huid smeert.

Hieronder staan een paar voorbeelden van tubes en portieverpakkingen van Black Mask. Onderhand zal het je wel duidelijk zijn dat je beter het orginele product kan kopen en niet moet gaan doe het zelven.

Welke ingrediënten zitten er in Black Mask?

Bamboe houtskool

Black Mask heeft zijn zwarte kleur te danken aan banboe houtskool. Bamboe houtskool is plantaardig en wordt meestal gebruikt om te ontgiften en te beschermen. De houtskool wordt sinds de oudheid gebruikt en staat bekend om zijn vele voordelen. Het wordt beschouwd als één van de meest effectieve ingrediënten om de huid blijvend te zuiveren. De actieve bestanddelen dringen diep in de huid, verwijderen verstopte poriën, onzuiverheden en schadelijke stoffen. Bamboe houtskool is een natuurlijke anti-oxidant, bevordert de absorptie van overtollige talg en bestrijdt acne-veroorzakende bacteriën.

Grapefruit olie

Grapefruit olie is een essentiële olie dat goed werkt op de vette en overbelaste huid. Zulke huidtypen hebben vaker last van mee-eters en juist hierop heeft deze olie een gunstige werking. Het verstrakt de poriën en absorbeert mee-eters door de drainage te stimuleren. Grapefuit olie heeft rijke antioxidatieve eigenschappen en kan bij vele therapievormen ingezet worden. De olie werkt prima op een beschadigde en vermoeide huid. Het heeft een verzachtende werking en kan littekens door acne en pigment vlekken verminderen.

Tarwekiem olie

De tarwekiem olie in de Black Mask,wordt gewonnen uit tarwezaden. Tarwekiemolie is één van de gezondste oliën en bevat veel  vitamine E ook het vitamine B-complex, fosfor, ijzer, spoorelementen en andere mineralen. Daarom is deze olie bijvoorbeeld geschikt voor de huid. Deze olie  stimuleert en regenereert waardoor de huid soepel, glad en strak blijft.

Vitamine B5

Vitamine B heeft een heleboel voordelen voor de huid en de algehele gezondheid. Het heeft een hydraterende werking en versnelt de vorming van nieuwe huidcellen. Daarom wordt vitamine B5 vaak  verwerkt in verzorgingsproducten en dagcrèmes vanwege de hydraterende werking. Men kent het ook als panthenol. Het maakt de huid gladder, elastischer en zachter. Bovendien werkt het ook als ontstekingsremmer en werkt goed bij huidirritaties.

Eindoordeel Black Mask

Black Mask tubeBlack Mask combineert alle elementen van een ideale behandeling :huidsvriendelijke bestanddelen die bekend staan om hun hoge efficiëntie, diepe actie en zichtbaar blijvende resultaten vanaf het eerste gebruik. Maar laten we eerlijk zijn: Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden! Het Black Mask zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt wat je normaal alleen hebt als je net bij de schoonheidsspecialiste vandaan komt, maar dan voor een leuke prijs!

Uit diverse online reviews komen uiteenlopende reacties naar voren, waaronder zeker ook heel veel positieve reacties. Veel mensen zeggen dat hun huid er duidelijk zachter en soepeler door aanvoelt en dat het lijkt alsof hun puistjes zijn uitgedroogd. Het blijkt voor veel mensen een effectieve manier te zijn om hun poriën te reinigen en om van mee-eters af te komen. De huid kan na het masker wat droog aanvoelen en een rood uiterlijk hebben, daarom is het belangrijk om de huid na afloop te behandelen met een goede hydraterende crème. Mensen met een gevoelige huid kunnen dit masker beter niet gebruiken.

Is dit ook een wondermiddel om van acne af te komen? Dat is het waarschijnlijk niet. Het is niet zo dat acne met dit masker als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bij acne is het beter om dit te laten behandelen door een gediplomeerde schoonheidsspecialiste, die de behandeling perfect op jouw huid kan afstemmen.

Sta je op het punt een Black Mask te kopen?

Zorg er dan wel voor dat je een masker van hoge kwaliteit in huis haalt en niet met een Norit/lijm mengsel aan de slag gaat. Wees zeker voorzichtig met goedkope producten die Black Mask nabootsen, vooral die op Chinese websites tegen spotprijzen verkocht worden. Volgens meerdere bronnen zijn die producten vaak niet volgens de Europese normen geproduceerd en kunnen ze leiden tot huidirritatie. Je kan Black Mask daarom beter bij een vertrouwde retailer kopen.

 

Bestel Black_Mask bij bol.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *