Courgette pasta met garnalen

Zin in een lekkere zomerse pasta zonder vette saus? Probeer dan eens deze heerlijke pasta van courgette.

We staan er vaak niet bij stil, maar de courgette zit vol met vitamine C en is uitermate gezond en licht verteerbaar. Zo’n 150 gram courgette bevat slechts 50 calorieën en in lichtverteerbaar. De vezels worden goed verdragen door de darmen. Verder bevat courgette foulimzuur en is het dus de ideale groente voor vrouwen die aan kinderen denken of die net zwanger zijn geworden.

De voedingsstoffen in een tomaat helpen bij het behoud van je weerstand, een goede bloeddruk en een gezonde huid. Als je tomaten verwarmt dan komt de stof lycopeen vrij. Deze zou volgens onderzoek de kans op protaatkanker verminderen.

Courgette pastaIngrediënten voor 2 personen: 

  • Verse courgette pasta (uit het pak)*
  • 250 gram garnalen
  • 100 gram cherry tomaten
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • klein handje pijnboompitten (circa 20 stuks)

Bereiding courgette pasta

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal met peper en zout en een scheutje olijfolie. Pers met de knoflookpers de teentjes hieroverheen en zet dit 30 minuten in de oven. Rooster ondertussen in een pannetje de pijnboompitten zonder olie.

Snij vervolgens de ui en fruit deze in de pan met olie en roerbak de courgetteslierten.
Voeg de garnalen toe en roerbak het geheel nog even door. Roer er vvolgens de pesto doorheen voor een lekkere bite.

Schep de courgette pasta op de borden en vervolgens de tomaten er over. Maak de courgette pasta af met geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

* Wil je de pasta zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Door de vorm is de courgette ook uitermate geschikt voor een ‘gezonde spaghetti’. Met een spiraalsnijder maak je er makkelijk lange slierten van.

 

Ben je op zoek naar meer recepten die goed zijn om mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Ja, ik wil meer informatie!