Farro salade voor de lunch

Je hebt het misschien wel voorbij horen komen: farro is de nieuwe hippe graan om te eten. Er zijn veel geweldige farro salades, maar laat me je vertellen waarom dit de beste is:

Weinig dingen zijn lekkerder dan gefrituurde sjalotten. Ze zitten boordevol smaak en voegen een broodnodige crunch toe aan je graansalade. Niet alleen dat, maar ze geven de olie die wordt gebruikt voor de dressing! Die doordrenkt sjalotolie werkt samen met appelazijn, dijonmosterd en honing om een ​​super smaakvolle dressing te creëren die je letterlijk op alles zouden doen.
Natuurlijk, farro koken in water is prima. Maar kokend water in bouillon is ZO veel lekkerder. We voegen ook graag een laurier toe, maar voeg je favoriete hartige kruiden zoals rozemarijn of tijm toe.
Met noten, kaas, fruit en bladgroenten voelt deze salade echt als een volledige maaltijd, de droom van een maaltijdbereider. Het is de perfecte niet-zo-trieste bureaulunch. Top het met wat gesneden gegrilde kip of gebakken zalm en je hebt een heel stevige, zeer gezonde maaltijd.
Geen fan van pecannoten? Gebruik in plaats daarvan walnoten! Heb je wat extra peren bij de hand? Gooi de appels weg en gebruik ze! Deze salade is een soort sjabloon voor een goede graansalade. Deze farro salade heeft alle elementen die je nodig hebt: zoet, zout, zacht, knapperig, vet, fris. Voel je vrij om het je eigen te maken met je favoriete mix-ins.

Ingredienten voor 4 personenimage

1 kop volkoren farro
1 kant en klaarblokje groentebouillon
1 Laurierblad
1 Grote sjalot, zeer dun gesneden
75 mililiter extra vergine olijfolie
3 eetlepel appelcider azijn
1 eetlepel Dijon mosterd
2 theelepel honing
Vers gemalen zwarte peper en zout
2 handjes. licht gepakte rucola
1 groene appel, gehakt
1/2 kopje geschoren Parmezaanse kaas
handje vers gehakte basilicum
plukje vers gehakte peterselie
handje geroosterde pecannoten, grof gehakt

 

Bereiding:
Combineer farro, groentebouillon, zout en laurierblad in een middelgrote steelpan. Breng aan de kook, laat het vervolgens sudderen en laat af en toe roeren, tot farro zacht is en er geen bouillon meer over is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Wanneer farro gaar is, breng het over in een grote kom om af te koelen.
Maak ondertussen gefrituurde sjalotten: combineer olie en sjalotten in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Wanneer de sjalotten beginnen te borrelen, verlaag dan het vuur tot medium-laag en kook, af en toe roerend, tot de sjalotten goudbruin en knapperig en goudbruin zijn, 15 tot 20 minuten. Haal de sjalotjes uit de olie met een sleuflepel en leg ze op een met keukenpapier beklede plaat en breng op smaak met zout. Laat de olie afkoelen.

Maak de dressing in een middelgrote kom.  Combineer de afgekoelde olijfolie met azijn, mosterd en honing en breng op smaak met zout en peper.
Tot slot maak je de farro salade door gekookte farro, knapperige sjalotten, rucola, appel, parmezaanse kaas, basilicum, peterselie en pecannoten bij elkaar te voegen in de kom. Besprenkel de dressing over de salade en gooi om te coaten.

Zin om even makkelijk te doen? Je kan de sjalotten ook vervangen door gefrituurde uitjes. Helaas smaakt jouw olie dan niet lekker naar gebakken sjalot.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer gezonde recepten voor de lunch?

Koolhydraatarme lasagne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *