Gebakken kippenborst met witte bonen en cherry tomaten

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! In dit recept combineren we magere kip met witte bonen en cherry tomaten. Witte bonen bevatten molybdeen, een onmisbaar onderdeel van enzymen die zorgen voor een goede stofwisseling. Ook bevatten ze veel magnesium, wat nodig voor de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Bovendien geeft magnesium stevigheid aan de botten. Wil je geen witte wijn gebruiken? Dan kan je deze ook vervangen door een theelepeltje rode wijn azijn.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kippenborsten zonder vel Gebakken kippenborst met witte bonen en cherry tomaten
  • 1 pot kippenfond
  • 1 middelgrote zoete ui
  • 1 rode paprika
  • 500 gram cherry tomaten
  • 1 pot witte bonen (360 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • rode chilivlokken
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • scheut witte wijn

Bereiding:

  1. We beginnen met het snijden van alle groente. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Halveer de cherry tomaatjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in kleine blokjes. Pluk de peterselie en snij deze ook fijn.
  2. Verwarm een ​​grote hoge-zijdige braadpan op middelhoog vuur. Breng de kipfilets aan beide kanten op smaak met zout en peper. Voeg de olijfolie toe aan de braadpan en voeg de kipfilets toe zodra deze heet is. Kook tot mooi en goudbruin, ongeveer 6 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg hem op een bord te rusten.
  3. Verlaag het vuur tot medium, voeg de ui en paprika toe en kook, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de knoflook en de rode chili vlokken erdoor en roer, tot de knoflook zacht en geurig is, ongeveer 2 minuten. Giet de kippenbouillon en wijn in de pan en roer met een houten lepel om eventuele bruine stukjes die zich op de bodem van de pan hebben gevormd te verwijderen. Voeg de tomaten en bonen toe en laat het mengsel sudderen.
  4. Plaats de kip terug in de pan en nestel hem in de tomaten en bonen. Verhoog de hitte tot medium-laag en laat sudderen tot de kip volledig gaar is en de tomaat en bonen mooi en pittig zijn, ongeveer 15 minuten langer. Serveer de kip over de witte bonen en tomaten. Tot slot besprenkel je het geheel met de fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk!

 

Op zoek naar meer gezonde recepten?

Koolhydraatarme lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *