Gekruide aubergine-linzen salade met mango

Gekruide aubergine-linzen salade met mango

De combinatie van gekruide aubergine, linzen en mango maken een spetterende combinatie in de Indiaas geïnspireerde salade. Je kan de pittigheid van de salade afstemmen op jouw palet door te kiezen voor een milde, medium of hete salsa en chili poeder. Deze salade van gegrilde aubergine en linzen is het lekkers wanneer hij warm wordt geserveerd.

Het eten van aubergines zorgt er oor dat alle andere voedingstoffen beter worden opgenomen in het bloed. Verder wordt ook ons immuunsysteem versterkt door het eten van gegrilde aubergine. Net zoals alle peulvruchten zijn linzen rijk aan vezels en proteïne. Het eten van linzen is goed voor onze darmen en goed voor het hart. Verder zijn linzen een bron van ijzer.

Mango zorgt ervoor dat het lichaam voedsel beter kan verteren door de enzymen die in de vrucht zitten.

Wanneer je ui eet, zal je lichaam namelijk minder vetcellen ontwikkelen en dit is dus positief wanneer je wilt afvallen. Dezelfde stof zit ook in groene- en witte thee, waarvan ook bekend is dat het afvallen stimuleert.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • gegrilde aubergine en linzen1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 blik linzen (400 gram)
  • bosje salade-ui / bosui, kleingesneden
  • 1/2 krop sla
  • 1 rijpe mango in blokjes gesneden
  • 25 gram fijngehakte cashewnoten
  • 1/4 bos fijngehakte koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 volle theelepel chili poeder
  • 1 volle theelepel curry poeder
  • Sap van 1/4 citroen
  • 1 eetlepel salsasaus of tabasco
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout

 

Bereiding

Verwarm de oven op 250 graden Celsius.

Pak een grote kom en doe hier de aubergine in. Vervolgens besprenkel je deze met een halve theelepel chili poeder en een halve theelepel curry poeder en schenk je 1 eetlepel olie er overheen. Meng het geheel met schone handen. Vervolgens pak je een bakplaat met daarom bakpapier en verdeel je de aubergine hierop. Rooster gedurende 15 minuten de aubergine in de oven. Halverwege de baktijd hussel je de gegrilde aubergine blokjes even goed door elkaar.

In dezelfde kom meng je nu de resterende 2 eetlepels olie, de resterende halve theelepels chili- en curry poeder, het citroensap, de salsa, de honing, zout en peper goed door elkaar. Voeg hier de aubergine, linzen en bosui bij en meng het geheel luchtig door elkaar heen. Hou een klein beetje bosui apart voor de garnering. Proef het geheel en voeg eventueel nog wat zout, peper of citroensap op smaak aan het gerecht toe.

Serveer het mengsel van gegrilde aubergine en linzen op een bedje van gescheurde slabladeren en mango. Garneer het geheel met de cashewnoten, koriander en de resterende bosui.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

gegrilde aubergine en linzen receptenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *