Gnocci, tomaat en kippenworst

Een gerecht met nog niet eens 3 gram vet per portie? Het is zeker mogelijk met dit heerlijke gerecht! Rijk aan tomaat, kruiden en magere kip. Combineer het met een simpele salade en het hele gezin eet met liefde mee. Klaar in 15 minuten, dus geschikt voor een simpele doordeweekse maaltijd.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram verse gnocchi (versafdeling supermarkt)
  • 1 pak kipworstjes (mediterraans gekruid of neutraal)
  • 500 gram gehalveerde cherry tomaatjes (rood of verschillende kleuren)
  • bosje verse peterselie
  • paar blaadjes basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

 

Bereiding

Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de gnocchi gedurende 2 minuten, afhankelijk van de instructies op de verpakking. Giet deze vervolgens af en besprenkel deze licht met extra vergine olijfolie.

Verhit een braadpan op het vuur met wat olie en snij de worst in kleine stukjes. Bak de stukjes worstjes gaar en duw ze naar de zijkant van de pan. Snij ondertussen alvast de peterselie en scheur een paar blaadjes basilicum. Zet het vuur op de hoogste stand en doe de tomaatjes er bij met het velletje naar beneden. Doe het vuur wat lager en bak de tomaat 1 a 2 minuten en roer dit vervolgens met de worst door elkaar zodat alles licht gebruind wordt. De tomaatjes moeten niet tot moes/saus gekookt worden.

Voeg tot slot de gnocci toe aan het kip met tomaat mengsel en verwarm alles goed, zonder dat het papperig wordt. Haal de ban van het vuur en maak op smaak met peper en zout. Strooi de basilicum over het gerecht en roer alles goed door.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten die goed zijn om mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Ja, ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *