Goed gevulde aardappel kip bowl

Veel mensen zijn dol op een gepofte aardappel met een flinke dot zure room en een flinke laag kaas. Helaas is dat natuurlijk niet zo goed voor de lijn.

Met deze variant maak je een heerlijke puree van bloemkool en aardappels die een stuk lager in de calorien is. Een klein beetje zure room en bacon mag wel, om het een beetje op de gepofte aardappel te laten lijken. Maar natuurlijk alles met mate. We maken de maaltijd compleet met een kippenpoot en wat broccoli roosjes.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 middelgrote zachtkokende aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 1 bloemkool, gesneden in roosjes
  • Goed gevulde aardappel kip bowl1 broccoli, gesneden in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 150 ml opgewarmde magere melk
  • 2 eetlepels boter
  • 4 kippendrumsticks zonder vel
  • 4 eetlepels geraspte belegen kaas
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 plakjes ontbijtspek, uitgebakken en verkruimeld
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • knoflookpoeder
  • olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Neem een sauspan en beng daarin 5cm water aan de kook. Doe een stoommandje in de pan en doe hier vervolgens de aardappel, bloemkool en knoflook in. Doe het mandje dicht en laat de groente ongeveer 20 minuten gaarstomen. Indien je een stoombakje hebt voor in de magnetron dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.
Lat de groente uitlekken en stamp het geheel vervolgens fijn met een stamper. Voeg vervolgens de melk, boter, zout, peper en nootmuskaat toe en roer het geheel goed door.
Dek het vervolgens af om warm te houden.

Ondertussen doe je in een kom de broccoli, een scheutje olijfolie, 1/4 theelepel knoflookpoeder, zout en peper. Hussel het geheel door elkaar en verdeel het over 1 kant van de bakplaat. Vervolgens doe je de kippenpoten in de kom en besprenkel je deze ook met een scheutje olijfolie, 1/2 theelepel knoflookpoeder, zout en peper. Hussel het geheel door elkaar en verdeel het over de andere kant van de bakplaat. Zet het geheel in de oven voor 30 minuten. Halverwege draai je de kip en de broccoli even om.

Tot slot serveer je het de puree in 4 mooie kommen. Leg hier de kip op samen met de broccoli, zure room, ontbijtspek en bieslook.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee te eten? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel.

Deze staat vol met gezonde en magere recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Goed gevulde aardappel kip bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *