Hoe lang duurt het om 10 kilo af te vallen?

Het is een duidelijke doelstelling: 10 kilo afvallen. Maar hoe lang duurt het voor je 10 kilo kwijt kunt raken? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het huidige gewicht en de wijze waarop je van plan bent af te gaan vallen. Hoe meer je bereid bent te gaan doen, hoe sneller het kan.

10 kilo afvallen

Wanneer je 10 kilo wil afvallen, heb je het over 10.000 gram. Het is logisch dat iemand van 95 kilo eerder 10 kilo zal verbranden dan iemand van 75 kilo. Dat komt omdat iemand van 95 kilo veel meer vetmassa met zich meedraagt en het percentueel dus sneller te bereiken valt. Daarmee zeggen we eigenlijk ook direct het meest belangrijke: 10 kilo vet verbranden is wat anders dan 10 kilo lichaamsgewicht verbranden. En 10 kilo vet is wat de meeste mensen die willen afvallen – al dan niet bewust – voor ogen hebben. Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verbranden staat dat gelijk aan circa 7700 calorieën (kcal).

Vet verbranden

Gewicht verliezen is niet zo moeilijk als vet verbranden. Gewicht verlies je al door naar het toilet te gaan en een liter water (ongeveer 1 kilo) kwijt te raken, door spiermassa af te laten breken (doordat je ze niet onderhoudt) enzovoorts. Vet verbranden focust zich echt op datgene dat overgewicht zo vervelend maakt: vetrollen op je buik, benen, heupen en billen.
Wanneer je vet wil verbranden en 10 kilo kwijt wil raken aan lichaamsvet, zal je hard aan het werk moeten. Je zal de combinatie in voeding en beweging moeten zien te vinden waarmee je dat gewicht gaat bereiken.

Gezonder eten

Door gezonder te eten krijg je minder energie binnen en kan er ook minder energie aan de huidige vetmassa worden toegevoegd. Nog beter: als je meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt, kun je afvallen. Je huidige vetvoorraad wordt dan namelijk opgemaakt en verbrand. Gezonder eten houdt in dat je in de basis minder suiker, vetten en koolhydraten gaat eten. Je laat kant-en-klare maaltijden staan en gaat voor gezonde ingrediënten, zoals groenten, noten en zaden en vlees en vis. Als je iedere dag 500 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 2 weken. Deze regel geldt wel alleen op korte termijn, want op lange termijn gaat het lichaam minder calorieën verbranden.

Beweging

Alleen afvallen door gezonder te eten zal meer tijd kosten dan wanneer je dit combineert met (forse) beweging. Door middel van beweging kun je namelijk nog meer energie verbranden. Vetmassa slinkt op die manier een stuk sneller en maakt plaats voor spieren. Hoe intensiever je beweegt, hoe groter het effect. Vormen van beweging die je kan overwegen als je 10 kilo wil verbranden zijn bijvoorbeeld: wandelen, hardlopen, roeien, zwemmen en krachttraining. Het beste doe je die sporten in de sportschool onder supervisie van experts.

10 kilo afvallen

Hoe lang duurt het om 10 kilo te verbranden?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er diverse factoren die bepalen hoe lang het zal duren om 10 kilo vet te verbranden. Leeftijd, gewicht en inzet zijn daarbij de belangrijkste factoren. Wanneer je op een normale manier probeert af te vallen zal de gemiddelde persoon door anders te eten en te drinken zo’n 400 tot 600 gram in de week aan vetmassa verliezen. Combineer je dit met sporten dan kan dat oplopen naar 800 tot 1500 gram in de week (bij intensieve krachtsporten misschien zelfs nog meer).
Het zal dus tussen de 10 en 20 weken kunnen duren voor je – op een verantwoorde wijze – de 10 kilo aan vet verbrand. Maar het kan ook sneller, mits je je daar volledig voor inzet. Wel is het goed om verantwoord te blijven en jezelf niet teveel te belasten. Je lichaam zal moeten wennen aan je nieuwe levensstijl en die aanpassingen komen niet zomaar. Geef je lichaam dus de kans om te herstellen en aan te passen naar je nieuwe situatie. Op die manier voorkom je blessures en voortijdig afhaken. Als je dat goed doet, zal jij ontdekken dat je helemaal zelf in staat bent om 10 kilo af te vallen.

 

Recepten om mee af te vallen

Wist jij dat de juiste voeding het allerbelangrijkste is voor als je wilt afvallen? De verhoudingen zijn zelfs afvallen 70% voeding en 30% beweging. Om het gewenste resultaat te bereiken zal je gezonde maaltijden voor jezelf moeten bereiden met de juiste voedingsstoffen. Insipiratie nodig? Deze kan je vinden in de Afslank Receptenbijbel.

De Afslank Receptenbijbel is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken. Natuurlijk belooft ook dit boek dat je geen jojo effect meer zal ervaren als je simpelweg de juiste voeding gaat eten. Niets nieuws onder de zon zou je denken.

Maar al bij de start van dit boek komt de schrijver met een paar mooie eye-openers die je op een begrijpelijke manier uitleggen hoe je aan een gezond, fit en strak lichaam kan komen. Het gaat dus niet allen maar om lekkere en gezonden recepten, maar een complete aanpak van het afvalproces.

 

Kies nu om af te vallen met de Afslank Receptenbijbel!

 

Ja, ik wil meer informatie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *