Italiaanse groentesoep met rundvlees

In de winter is het heerlijk om een lekkere warme soep te eten. Deze eenpanssoep is makkelijk te bereiden en zit vol met groente en mager rundvlees. Door de combinatie met Bonen, champignons, boerenkool, stukjes tomaat en runderlende kan dit gerecht bijna een stoofpot worden genoemd. Maar dit keer eens een variant op het oer Hollandse draadjesvlees.

Als je wilt kan je ernaast nog een volkorenstokbrood afbakken in de oven. Liever geen witbrood mdat hier een stuk minder vezels inzitten.

Ingrediënten

  • 300 gram mager rundvlees rundersoep
  • 200 gram verse champignons, in vieren
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 kopjes boerenkool, gehakt
  • 1 kopje verse sperziebonen, voorgesneden in hapklare stukjes
  • 1 middelgrote gele paprika, gehakt
  • 500 ml runderbouillon met verlaagd natriumgehalte
  • 500 ml in blokjes gesneden tomaten zonder zout, ongedraineerd
  • ¼ kopje droge rode wijn (optioneel)
  • ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, geplet
  • ¼ theelepel venkelzaad, geplet
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

Snij al het vet van het rundvlees af en maak kleine hapklare stukjes van het vlees. Verhit olie in een grote braadpan en voeg rundvlees toe aan. Bak op middelhoog vuur tot het bruin is, af en toe roeren. Haal het vlees uit de braadpanmet een lepel met sleuf.

Voeg de champignons, ui en knoflook toe aan de pot. Kook en roer 6 minuten of tot ze zacht zijn en de champignons bruin zijn. Voeg vervolgens azijn toe en roer om de gebruinde stukjes aan de onderkant van de pan te verwijderen.

Daarna voeg je de bouillon, niet-uitgelekte tomaten, wijn (indien gewenst), Italiaanse kruiden, venkelzaad en gemalen peper toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg het rundvlees, de boerenkool, sperziebonen en de paprika toe. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten, afgedekt sudderen of tot de groenten en het rundvlees zacht zijn. Schep de soep in kommen om te serveren.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee te eten? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel.

Deze staat vol met gezonde en magere recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Goed gevulde aardappel kip bowl

2 Responses to Italiaanse groentesoep met rundvlees

  1. Gerard schreef:

    Is het rundvlees wel gaar na zo’n korte stooftijd? Dat duurt toch minstens 1 1/2 uur of zo? Zo niet langer.

    • Maaike schreef:

      Hi Gerard,

      Bij een stoofpot trek je er inderdaad een stuk langer voor uit, maar daar zijn de stukken vlees ook een stuk groter. Voor deze soep snij je blokjes tussen de 1 en 2 cm zodat ze sneller gaar zijn. Het vlees zal wel een stuk steviger zijn dan bij een stoofpot.

      Groetjes Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *