Italiaanse omelet met tonijn en geroosterde pompoenpitten

Als je wilt afvallen kan het helpen als je meer koolhydraatarm gaat eten. Maar wat eet je dan voor de lunch? Koolhydraatarm eten hoeft niet moelijk te zijn, bijvoorbeeld met een heerlijke omelet met tonijn en zonnebloempitten.

Italiaanse omeletIngrediënten voor 1 persoon:

– 2 eieren, geklutst
– half blikje tonijn op water (40 mg)
– halve kleine rode ui (ongeveer 1 el gesnipperde ui)
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 1 eetlepel rijstolie of kokosolie
– snuf Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel verse basilicum (optioneel)
– peper
– zout / Herbamare

Bereiding
Verhit de olie in de pan en fruit hierin kort de ui.
Verdeel de ui gelijkmatig over de pan en giet de geklutste eieren in de pan.
Bak de omelet op laag vuur en draai om wanneer de omelet stevig genoeg is.
Verdeel de tonijn en Italiaanse kruiden over één helft van de omelet en vouw dubbel.
Bak de omelet aan beide kanten kort aan en leg op een bord.
Rooster de pompoenpitten in dezelfde pan.
Bestrooi de omelet met de pompoenpitten, peper & zout en wat vers gehakte basilicum.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten die goed zijn om mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *