Oliebollen uit de airfryer

Met oud en nieuw is natuurlijk niets lekkerder dan een oliebol. Maar hoe maak je er eentje die ook nog ‘ok’ is voor de lijn?
Met de airfyer!In dit recept zit namelijk geen klont boter of lading frituurvet.

Ingrediënten: oliebollen airfryer

  • 500 gram oliebollenmix
  • 7 gram gedroogd gist
  • 250 gram rozijnen
  • 400 ml lauw water
  • 1 eetlepel zonneboelolie
  • 20 gram poedersuiker

Bereiding:

Laat de rozijnen tot 30 minuten wellen in wat water voordat je begint.

Meng de oliebollenmix met water, gist en rozijnen in een kom en meng goed tot er een mooi beslag ontstaat. Giet het beslag in een grote bak waar het deeg fijn in kan rijzen. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plek onder een vochtige doek (tip: zet de bak met beslag in een pan met heet water).

Strooi de bloem en de poedersuiker op een bord, knijp met een ijslepel bollen uit het beslag en haal die even snel door het bloemmengsel om ervoor te zorgen dat ze niet plakken aan de airfryer. Besprenkel de bollen met een beetje olie.

Afhankelijk van hoe groot jouw airfryere is, bak je de bollen per 4 of 6 stuks gedurende 11 minuten op 200 graden. Keer de bollen halverwege om. Bestrooi de oliebollen tot slot met een beetje poedersuiker.

 

Ben je op zoek naar recepten die goed zijn om het aankomende jaar mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Ja, ik wil meer informatie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *