Roergebakken sperziebonen met biefstuk en pinda’s

Vissaus uit de Zuidoost-Aziatische keuken geeft deze eenvoudige roerbak een smaak explosie maar je kunt in plaats daarvan sojasaus met verlaagd natriumgehalte gebruiken. Voeg meer of minder geplette rode peper naar smaak toe om de hitte aan te passen. Als bijgerecht kan je het geheel serveren met wat gekookte zilvervliesrijst. Vermijd liever witte rijst, omdat dat geen volkoren product is.

Ingrediënten voor 2 personenRoergebakken sperziebonen met biefstuk en pinda's

  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel vissaus of sojasaus met verlaagd natriumgehalte
  • 3 eetlepels koolzaadolie, verdeeld
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 250 gram entrecote, in dunne plakjes gesneden
  • 200 gram sperziebonen, bijgesneden
  • 2 middelgrote rode paprika, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 / 4-1 / 2 theel. gemalen rode peper
  • ¼ kopje grof gehakte verse koriander
  • ¼ kopje licht gezouten pinda’s, fijngehakt

Bereiding

Combineer limoensap, vissaus (of sojasaus), 1 eetlepel olie en bruine suiker in een kleine kom. Roer door elkaar en zet de dressing aan de kant.

Verwarm een scheutje olie in een stalen wok met platte bodem of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk in de hete wok tot deze niet meer roze is gedurende 5 minuten. Doe de biefstuk over in een kom en veeg de pan schoon. Voeg de resterende olie toe in de pan.

Doe de bonen en paprika toe in de wok en roer regelmatig, tot de bonen gaar knapperig zijn en de paprika en bonen beginnen te koken. Dit duurd ongeveer 7 a 10 minuten. Tot slot voeg je de knoflook en geplette rode peper toe en bak het geheel nog 30 tot 60 seconden. De knoflook moet lekker lruiken maar let op dat hij niet aanbrand.

Haal de groente het vuur en voeg de biefstuk, koriander en pinda’s toe. Hussel alles door elkaar en voeg de de limoen vissausdressing toe aan dit heerlijke wokgerecht.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee te eten? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel.
Deze staat vol met gezonde en magere recepten voor ontbijt, lunch en diner.

gevulde paprika met kippengehakt en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *