Romige kip ovenschotel met quinoa en broccoli

Omdat je op dieet bent hoeft dit nog niet te betekenen dat je al het lekkere hartige “comfort food” op hoeft te geven. Dit heerlijke gerecht met kaas en bacon is hiervan het bewijs! Doordat in dit recept quinoa wordt gebruikt in plaats van de traditionele witte rijst krijg je een stuk meer vezels en proteïne binnen. Dankzij de toegevoegde broccoli krijg je veel vitamine C en andere mineralen binnen.

Kip ovenschotel met quinoa

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 koppen kippenbouillon
  • 1 kop melk
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1/2 kop bloem
  • 2 koppen water
  • 1 kop afgespoelde quinoa
  • 1/4 kop gerookte spekblokjes
  • 500 gram kipfilet
  • 1/4 kop geraspte kaas (Gruyere of een ander soort)
  • 2 broccoli stroken
  • peper
  • zout

 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Breng de kippenbouillon en 1/2 kop melk aan de kook in een steelpannetje. Roer door de andere 1/2 kop melk de kipkruiden en bloem door elkaar. Giet dit vervolgens ook in de pan en blijf roeren totdat je een gladde romige saus hebt. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook.

Hierna pak je een grote kom waarin je de saus giet, samen met 1 kop water, de quinoa en de bacon. Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in de ovenschaal. Vervolgens snij je de kipfilet in reepjes en leg je deze bovenop het quinoa mengsel. Maak met peper en zout op smaak en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Terwijl de ovenschotel aan het bakken is snij je de broccoli in stukjes. (Ook de stronk is lekker in de ovenschotel!). Kook de broccoli in het pannetje water gedurende 1 a 2 minuten totdat de broccoli helder groen is. Spoel vervolgens de broccoli af onder de kraan.

Haal de ovenschotel uit de oven en controleer of alles goed gaar is door te roeren. Indien nodig, plaats je de schotel nog 10 a 15 minuten terug in de oven om alles consistent gebakken te krijgen. Zodra de quinoa en de kip gaar is en de saus dik is geworden, voeg je de broccoli met wat water (max. 1 kop) toe aan de ovenschotel. Zorg ervoor dat het mengsel glad is en je het makkelijk door elkaar kan roeren in de ovenschaal. Tot slot strooi je de kaas bovenop de romige kip ovenschotel en bak je hem nog 5 minuten af in de oven zodat de kaas smelt.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten die goed zijn om mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Ja, ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *