slowcooker mexicaanse kip met rijst

Dit heerlijke eenpansgerecht is geinspireerd op de Mexicaanse keuken en wordt bereid in de slowcooker. Het zit bomvol smaak door de verscillende kruiden maar heeft toch een laag sodium gehalte. Dit gerecht is tevens geschikt voor mensen met diabetes die gezond willen eten. Om ervoor te zorgen dat het geheel niet overkookt of te klef wordt voeg je de rijst pas op het einde toe.

Hoewel niet iedereen van koriander houdt is het wel een ingredient dat erg goed is voor de spijsvertering. Het helpt de darmen in hun bewegingen, voorkomt gasvormingen en stimuleert de aanmaak van enzymen die ons helpen om eten te verteren. Ook bevat dit kruid vitamine A, verschillende B-vitaminen (waaronder foliumzuur), vitamine C & E en is het rijk aan ijzer en magnesium.

Ingrediënten

  • 3 grote rode, oranje en / of gele paprika, gehaktslowcooker kip
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500ml tomatensaus zonder natrium
  • 500ml blokjes gesneden tomaten zonder natrium, ongedraineerd
  • 1 ½ kopjes natriumbouillon met minder natrium
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel paprika
  • 1 theelepel zout, verdeeld
  • ½ theelepel gemalen peper
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel saffraan of 1/4 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 pond kippendijen zonder vel, zonder vel
  • 2 kopjes gekookte bruine rijst
  • 1 kop bevroren erwten
  • ½ kopje gehakte groene olijven met Spaanse pepers
  • ¼ kopje gehakte verse koriander (optioneel)

Bereiding

Combineer paprika, ui, knoflook, tomatensaus, in blokjes gesneden tomaten, bouillon, chilipoeder, paprika, 1/2 theelepel zout, peper, komijn en saffraan (of kurkuma) in een slowcooker. Doe de kip er bij en zorg ervoor dat deze geheel met vocht bedekt is. Dek de pan af en laat gedurende 5½ uur sudderen op lage stand.

Roer er rijst, erwten en de resterende 1/2 theelepel zout door. Dek af en kook tot de rijst zacht is en het grootste deel van de vloeistof is opgenomen, nog ongeveer 30 minuten.

Hak de kip met behulp van 2 vorken in de slowcooker. Bedek elke portie met 1 eetlepel olijven en garneer indien gewenst met koriander.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten om gezond mee te eten? Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel.

Deze staat vol met gezonde en magere recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Goed gevulde aardappel kip bowl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *