Thaise Wok met garnalen en sesamzaad

Als je op vakantie in Azië bent geweest dan zal je vast één van de heerlijke wok gerechten hebben geprobeerd. Als je deze Thaise wok maakt met kip of zeevruchten dan zijn ze ook nog eens goed voor de lijn.

Garnalen zijn goed voor de huid en het haar. Tevens hebben garnalen een positieve invloed op de werking van het hart en kunnen ze bijdragen aan de bescherming tegen verschillende ziekten. Sugar snaps zijn buitengewoon gezond. Ze bevatten geen vetten, zitten barstensvol voedingsvezels, foliumzuur, bètacaroteen, vitamine C, vitamine K, fosfor en ijzer.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gram zilvervliesrijstthaise wok
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 250 gram grote garnalen (gepeld)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Verse koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook
  • stukje verse gember

Bereiding Thaise Wok

Kook de silvervliesrijst gaar in 8 a 10 minuten. Rooster in een klein pannetje het sesamzaad een beetje bruin. Rooster in een klein pannetje het sesamzaad een beetje bruin.

Pel de knoflook en de gember. Snij deze vervolgens in kleine stukjes.Verhit de olie in een wok. Bak hierin de gember en knoflook 1 minuutje. Voeg de garnalen toe en bak deze totdat ze mooi roze zijn en licht gebakken.

Ondertussen snij je de wortels in plakjes, de paprika in reepjes en de ui in plakken. Maak de sugarsnaps schoon door het “draadje” die over de rug loopt te verwijderen. Haal de garnalen uit de pan en doe alle groente erin.  Alles beetgaar wokken en als laatste voeg je  de sojasaus en de sesamzaad toe. Tot slot doe je de garnalen er weer bij en verhitten je alles nog even samen.

Schep de Thaise wok over de silvervliesrijst en strooi hier  de grof gesneden koriander overheen.

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer recepten die goed zijn om mee af te vallen?

Bekijk dan eens de Afslank Receptenbijbel

Ja, ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *