Tomaat, courgette en paprika op zijn Grieks gevuld

Het is natuurlijk heerlijk om deze groente te bakken, stomen of koken zonder al te veel poespas. Maar het wordt pas echt verrassend als je deze groente gaat vullen! De bereiding van de groente kost niet veel tijd, maar je moet wel rekenen op 3 kwartier oventijd.

Ingrediënten voor 4 personen

  •  photo CB5EAB24-53A8-4227-B9C5-87B0FF66B37B_zpscfnja8to.jpg4 vleestomaten
  • 2 paprika’s
  • 2 courgettes
  • klein blikje mais
  • 150-200 gram rijst
  • scheutje olie
  • verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • zout/peper

Bereiding:

Warm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit, maar bewaar de binnenkant in een aparte kom. Doe hetzelfde bij de paprika’s en de courgettes. Snij vervolgens de peterselie en de knoflook fijn en snipper een uitje.

Meng in een kom het binnenste van de tomaten en courgettes met de rijst, olie, mais, verse peterselie, fijngesneden teentjes knoflook en de ui. Maak vervolgens op smaak met een snufje zout en peper.

Vul de courgettes, tomaten en de paprika’s met het mengsel voor ongeveer driekwart. Zet het kapje van de tomaten en paprika’s er weer op en zet alle gevulde groentes in een ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal voor circa 45 minuten in de oven totdat de rijst gaar is.

Tip: ook lekker met wat verse dille en wat geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *