Witte thee en afvallen

Witte thee en afvallen. Als je op zoek bent naar een drankje om gewicht te verliezen en dan ben je bij witte thee aan het goede adres. Witte thee bevat catechinen die het metabolisme helpen ondersteunen waardoor je meer vet verbrand. Het drinken van witte thee biedt veel ondersteuning bij het afvalproces en kan zelfs 4 keer zo effectief zijn als groene thee. Er is veel onderzoek gedaan naar het drinken van een groene en witte thee en afvallen. In dit artikel lees je de voordelen van het drinken van witte thee.

Catechines in witte thee

Witte thee komt van dezelfde plant als groene en zwarte thee. Deze plant is de camelia sinenis. Witte thee wordt gemaakt van de nieuwe jonge blaadjes en de jongste knopjes van de plant. Deze plaatjes worden geplukt voordat de knoppen volledig open gaan. De blaadjes kunnen alleen maar in bepaalde dagen van het jaar geplukt worden. Dit verklaart waarom ze zo’n hoge winkelprijs hebben. Omdat de blaadjes nauwelijks worden bewerkt behoudt witte thee meer van zijn voedingswaarde dan groene of zwarte thee. Witte thee is uniek omdat in tegenstelling tot andere thee de plaatjes niet gedroogd woorden, maar simpelweg gestoomd.

witte thee en afvallenDe stof die je metabolisme een boost geeft heet catechinen en is zowel in witte als in groene thee te vinden. De hoeveelheid catechinen eens in de twee voort beïnvloed door de oxidatie in de manier waarop de thee wordt verwerkt. Met verwerking wordt bedoeld dat de thee in zakjes wordt gestopt of wordt verwerkt in drankjes. Hoe minder catechinen er inzit, hoe lager het effect op het gewichtverlies zal zijn.

Je kan het label van de thee controleren op hoeveel Catherine is er in zitten. Als je een kopje thee thuis zet zitten er ongeveer 107 en 20 mg catechinen in. Dit is ongeveer twee keer zoveel als oolong thee en vier keer zoveel als in groene thee.

Witte thee en afvallen 

Een onderzoek in 2004 van de universiteit van Pace luidt dat door het productieproces van grote witte thee het antivirus en antibacteriële effect van witte thee groter is dan die van groene thee. Onderzoek uit Duitsland heeft aangetoond dat witte thee goed is voor het verbranden van de vetcellen.

Mannen die zes koppen normale thee drinken versus mannen die zes koppen groene thee drinken groot verschil was in hoeveel het er zijn sinds ze binnenkrijgen. De ene onderzoeksgroep kreeg maar twee 22 mg catechinen binnen en de andere groep 660 mg per dag. De groep die de hogere dosering catechinen binnen kreeg viel het meeste af gedurende de studie. 5,3 pond in vergelijking met 2,9 pond.  Ook ervoeren deze mannen dat ze meer gewicht waren verloren op een middel en dat hun BMI was gezakt.

Ander onderzoek laat zien dat als je 300 mg catechinen per dag binnen krijgt ongeveer dus drie koppen groene thee of je metabolisme een stuk sneller werkt. Hierdoor zou je dus meer afvallen. In witte thee zit ongeveer vier keer zoveel catechinen dus met het drinken van twee koppen witte thee geef jij jouw afval proces al een enorme boost.

 

Zeven voordelen van het drinken van witte thee voor gewichtsverlies

Witte thee is een geweldige drank voor iedereen die wilt afvallen. Witte thee helpt op de volgende manieren:

witte thee en afvallen vinkje 1.  Het gaat de formatie van nieuwe vetcellen tegen. Onderzoek toont aan dat witte twee effectief de formatie van nieuw vetcellen tegengaat. Omdat nieuws over formatie wordt tegengegaan, zou je ook minder snel aankomen.

witte thee en afvallen vinkje 2. Het mobiliseert vet. Het drinken van witte thee mobiliseert volwassen vet cellenen helpt overtollig vet van het lichaam weg te werken. Wetenschappers noemen dit het anti-obesitas effect. Dit helpt ook het opslaan van het vet in het lichaam tegen te gaan.

witte thee en afvallen vinkje 3. Het stimuleert lipolyse. Witte thee helpt niet alleen bij het verplaatsen van vet, maar het stimuleert ook lipolyse -het vet verbrandingsproces in het lichaam. Dit zorgde voor dat vet efficiënt verbrand wordt in de pondjes er langzaam af gaan.

witte thee en afvallen vinkje 4. Het bevat cafeïne. In deze thee komt kan verdienen voor, een stof die ook geassocieerd wordt met gewichtsverlies.

witte thee en afvallen vinkje 5. Het stimuleert het metabolisme. Witte thee is rijk aan gewoon een anti-oxidanten en stimuleert het lichaam metabolisme.

witte thee en afvallen vinkje 6. Het zorgt er voor dat is vet uit de maaltijd minder snel wordt opgenomen. Net als bij garcinia cambogia wordt het vet uit de maaltijd minder snel opgenomen door het lichaam.  Hierdoor wordt het ook makkelijker om af te vallen.

witte thee vinkje 7. Het gaat honger buien tegen. Het drinken van witte thee zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel de neiging om teveel te eten of te drinken.

 

 Witte thee kopen

Witte thee kan je kopen in de natuurwinkel of in de speciaalzaak. Natuurlijk kan je het ook gemakkelijk bij jou thuis laten bezorgen.

 

Witte thee en afvallen – de stappen

Witte thee en afvallen gaan dus goed samen. Maar hoe zet je nou het lekkerste kopje witte thee?

Stap één

Koop het liefst  biologische thee of witte thee van een omdat zij vaker betere kwaliteit witte thee verkopen. Kies voor losse bladeren zodat de bladeren ruimte hebben om zich uit te zetten. Tevens zorg dit voor de beste smaak van de thee. Fairtrade witte thee heeft vaak de beste smaak.

Stap twee

Wanneer je de thee zet gebruik je een lepel per kopje thee. Giet heet water over de theeblaadjes heen en laat het 3-5 minuten trekken voor maximaal effect. Voeg er geen suiker of zoetstof aan toe want anders gaat de delicate smaak verloren. Ook is suiker niet goed voor het afvallen.

 

Stap drie

Drink dagelijks drie koppen witte thee voor om het maximale effect te behalen. Laat een paar uur tussen de koppen thee zitten en drink deze thee niet voor het slapengaan want witte thee bevat cafeïne. Deze stof kan ervoor zorgen dat je slechter slaapt. (Niet iedereen heeft hier last van.)

Stap vier

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk goed die eten volgen en veel te sporten. Witte thee kunnen helpen met het vet verbranden maar alleen witte thee drinken zonder de rest van je leven stijl te veranderen heeft weinig nut. Als je al let op je voedingspatroon dan is het wijs om bij iedere maaltijd een kop witte thee te drinken.

Heb je nog vragen over witte thee en afvallen? Laat dan hieronder een bericht achter.

 

3 Responses to Witte thee en afvallen

 1. Leonie schreef:

  Ik was vandaag bij De Tuinen om witte thee te komen en ze hadden het helemaal niet in het assortiment. Alleen maar groene thee. 🙁
  Blijkbaar toch makkelijker om het online te bestellen.

 2. theelover schreef:

  Ik vind La Place Witte Thee Puur 15 Theezakjes erg lekker het zijn theeblaadjes.

  Gewoon bij Jumbo te koop.

  https://www.jumbo.com/la-place-witte-thee-puur-15-theezakjes-30g/225565DSq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *