Aankomen na het stoppen met de pil?

aangekomen na stoppen met de pi

Aankomen na het stoppen met de pil. De reden dat jij bent aangekomen kan het heel goed zijn dat jouw lichaam wat extra kilo’s vasthoudt om haar eigen vruchtbaarheid te bevorderen.  Vaak hoor je dat vrouwen  die stoppen met de pil gewicht verliezen in de weken erna. Helaas is er ook een groep waarbij het omgekeerde gebeurd: ze zullen aankomen na het stoppen met de pil.
Dit is natuurlijk erg vervelend als dit jou overkomt, maar je kan er natuurlijk zelf ook een beetje invloed op uitoefenen.

Aankomen na het stoppen met de pil – goed voor jouw vruchtbaarheid

Er zijn verschillende redenen waarom je wilt stoppen met de pil. Wanneer je hiervoor kiest zal jouw lichaam moeten afkicken van de kunstmatige hormonen. En dit kan kan vervelende bijwerkingen met zich mee brengen zoals jeugdpuistjes, PMS, buikkrampen, pijnlijke borsten of tepels, misselijkheid  en schommelingen in jouw gewicht.

De reden hiervoor is bedacht door moeder natuur. Om een eisprong te krijgen moet het lichaam weer zijn eigen hormonen aanmaken, oftewel oestrogeen. Deze vrouwelijke hormonen spelen in een grote rol in het vrouwelijk lichaam: ze zorgen voor het aanmaken van borstklieren, baarmoederslijmvlies, botbescherming en  gezonde huid. Oestrogeen wordt bij vrouwen voornamelijk geproduceerd in de eierstokken in de fase voorafgaand aan de eisprong. Maar ook in onze vetcellen, bijnieren, en hersenen worden kleine hoeveelheden oestrogeen aangemaakt.

Om de ovulatie dus weer aan de gang te krijgen kan het dus zijn dat jouw lichaam extra vet op gaat slaan om oestrogeen in aan te maken. Oestrogeen zelf heeft ook een rol in het aanmaken van extra vetcellen en het vasthouden van extra vocht.

Deze hormonen zorgen er vervolgens weer voor dat je gaat ovuleren en bij een uitblijvende zwangerschap gaat menstrueren. Ook draagt oestrogeen bij aan een goed libido en humeur, beter uithoudingsvermogen en het bevochtigen van de vaginamond.

Mag het een pondje minder zijn?

Nou is het natuurlijk goed nieuws dat jouw lichaam gezond is, maar jij verwachte waarschijnlijk niet dat je zou  aankomen na  het stoppen met de pil 😉

Vooral als je jouw levensstijl niet hebt verandert, bijvoorbeeld met de hoeveelheid beweging die je wekelijks krijgt en de voedingsmiddelen die je binnenkrijgt, kan deze verandering erg frustrerend zijn. Ook het gevoel van oneerlijkheid kan hierbij de kop op steken.

aankomen na stoppen met de pil en sportenJe wilt het liefst dat je jouw mooie  oude figuur weer terug krijgt!  Dit kan je natuurlijk bereiken door extra te gaan sporten.  Wanneer je een paar keer per week aan cardio training gaat doen verbrand je veel calorieën.

Sporten mag misschien wel erg effectief zijn, maar misschien ben je net zo als veel anderen niet zo’n sportief type. Of heb je simpelweg niet genoeg tijd om vaak naar de sportschool te gaan en schiet het sporten er daarbij soms in.

Omgaan met teveel oestrogeen

Teveel oestrogeen in jouw lichaam kan ook een negatief effect hebben als het gaat om jouw gewicht. Oestrogeen zorgt voor een effectievere vetopslag en draagt bij aan vochtretentie.

Als oestrogeen in grote hoeveelheden wordt afgescheiden door de eierstokken of als de balans met het hormoon progesteron verstoort is kan dit ervoor zorgen dat je aankomt na het stoppen met de pil. Het vrouwenlichaam begint weer optimaal te werken en vet kan beginnen zich in het onderlichaam op te stapelen. Die extra vetcellen produceren vervolgens weer meer oestrogeen waardoor je in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Hierdoor wordt het lastiger voor jouw lichaam om vet als energiebron aan te boren.

Gelukkig is er een leukere en makkelijkere manier om de kilo’s die je bent aangekomen na het stoppen met de pil  kwijt te raken, waarbij je vooral let op je voeding en jouw omgeving. Naast gezond eten (wat je waarschijnlijk al deed) moet je ook denken aan het minderen in rood vlees, sojaproducten, suiker, eten met chemische bestrijdingsmiddelen en alcohol. Maar ook stress en slaaptekort moet je zien te vermijden. Ook is meer bewegen (HIIT training) aan te raden wanneer je wilt afvallen.

Gezond eten met de Afslank receptenbijbel

Als jij vecht met extra kilo’s dan weet je ook wel dat ze niet vanzelf weg zullen gaan. Omdat je al de motivatie hebt getoond om er iets aan te doen door op internet informatie te verzamelen ben je al op de juiste weg. Het is belangrijk dat je nu actie onderneemt, voordat er nog meer kilo’s bijsluipen.

Om die ongewenste kilo’s kwijt te raken is het belangrijk dat je gezond gaat eten. Hierbij is natuurlijk fijn als je veel lekkere recepten bij de hand hebt waarbij je gezond kan afvallen.

De Afslank receptenbijbel is een boek met een afvalmethode die veel mensen heeft geholpen met afvallen.
Auteur Richard Ridder meent in dit boek de nieuwste wetenschappelijke bevindingen en inzichten in voeding te hebben verwerkt.

Investeer in jezelf zodat je de komende 10 jaar jouw gewenste gewicht zult hebben. Het boek van Richard de Ridder kost slechts € 27,-, wat ik persoonlijk een zeer lage prijs vind voor het uitgebreide boek wat je ervoor krijgt.

Je krijgt namelijk bij dit boek ook gratis een dag- en weekmenu’s plus boodschappenlijst. Daarnaast krijg je een e-book met 10 verantwoord maar erg lekker toetjes, 30 gezonde tussendoortjes en 12 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam. Tot slot krijg je de gratis DVD ‘het Ultieme Afslankprogramma’ met zeer waardevolle video’s en tips om nog sneller af te vallen.

Klik hier voor meer informatie over de Afslank-Receptenbijbel!

Afslank receptenbijbel

 

Extra handje hulp nodig bij het afvallen?

Als je niet in het bijzonder op zoek bent naar een afval programma, maar meer naar een middel dat ondersteunt bij het aflankproces dan kan je een afslankcapsule proberen. Zo is er garcinia cambogia op basis van tamarinde met atieve stof HCA, raspberry ketone op basis van frambozen en Lipo 13.

Deze natuurlijke voedingssupplementen zorgen ervoor dat je eetlust wordt onderdrukt en/of de vetopname wordt verminderd. Hierdoor is het voor mensen een stuk makkelijker hun nieuwe eetpatroon vol te houden.

Gestopt met de pil wegens een kinderwens?

Wanneer je stopt met de pil is het mogelijk om direct zwanger te worden, al gebeurt dat doorgaans niet vaak. Het wordt weleens afgeraden om meteen te proberen om zwanger te worden omdat het dan lastiger is om vast te stellen wanneer je conceptie heeft plaatsgevonden. Hierdoor is het lastig om goed uit te rekenen wanneer je zal bevallen.
Als je bent gestopt met de pil om zwanger te worden dan is het natuurlijk het fijnst als dit snel lukt. Die extra kilo’s neem je misschien zelf wel voor lief als je eenmaal zwanger bent van een gezonde zoon of dochter. Miss Natural heeft ook een boek geschreven over hoe je natuurlijk zwanger kunt raken.

Uit verschillende en soms zelfs verrassende invalshoeken wordt er gekeken naar zwanger worden. Het boek staat vol waardevolle informatie om jouw kinderwens uit te laten komen.

In ‘Natuurlijk! zwanger’ ontdek je onder meeraankomen na stoppen met de pi

aankomen na stoppen met de pilHoe je je het beste kan voorbereiden op een zwangerschap
aankomen na het stoppen met de pilHet beste eetpatroon voor een schoon lichaam
aankomen na stoppen met de pilHoe je tekorten aan vitaminen en mineralen kan aanvullen
aangekomen na stoppen met de pilDe effecten van jouw levensstijl op zwanger raken en onvruchtbaarheid
aankomen na stoppen met de pilOmgaan met stress en een positieve blik behouden

aankomen na stoppen met de pil

 

Bestel hier het boek ‘Natuurlijk! zwanger’

 

Miss Natural heeft zelf ervaren hoe emotioneel frustrerend het kan zijn als het niet gelijk lukt om zwanger te worden. Daarom wilt ze nu paren helpen waarbij het krijgen van een baby niet vanzelf gaat.

Met tips over hoe jij jouw lichaam het beste kan voorbereiden op het zwanger worden en het bespreken van alternatieve opties voor conceptie krijg je een goed overzicht van alle keuzemogelijkheden die er zijn.

 

 

Ben je ook last van aankomen na het stoppen met de pil? Deel het hieronder met een bericht.

3 Responses to Aankomen na het stoppen met de pil?

 1. Linda schreef:

  Ik ben twee maanden geleden gestopt met de pil omdat ik al die hormonale troep uit mijn lijf wil hebben. Nou ben ik onderhand al 6 kilo aangekomen, echt heel vervelend.

  Vaak eet ik gewoon gezond met hier en daar iets zoetigs. Maar ik heb het idee dat als ik al naar koekje kijk hij gelijk op mijn heupen geplakt zit. Ik wil wel gewoon zo nu en dan nog lekker dingen kunnen blijven eten. Ik ben zeer benieuwd of ik met dit plan wel op gewicht kan blijven.

  • Maaike schreef:

   Hoi Linda,

   Jouw frustratie over die extra kilo’s is begrijpelijk. Het is daarom verstandig om goed naar jouw eetpatroon te kijken. Als je besluit om te stoppen met suiker dan zal je gewicht kwijt raken en je ernergieker voelen. Dat is ook weer goed voor je libido 😉

 2. Mijn lichaam verander na stop van hormonen.... - Mommy Stories schreef:

  […] Als oestrogeen in grote hoeveelheden wordt afgescheiden door de eierstokken of als de balans met het hormoon progesteron verstoort is kan dit zorgen voor gewichttoename. (Bron) […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *