Appelstroop zonder suiker – vijf heerlijke recepten

appelstroop zonder suiker

Appelstroop zonder suiker maken? Als je bewust let op je voeding wil je natuurlijk niet teveel suiker binnen krijgen. In dit artikel leer je hoe je zelf appelstroop zonder suiker kan maken. Zo kan jij je boterham verantwoord beleggen.

De bereiding voor deze appelstroop zonder suiker is heel simpel, maar super lekker. Je hoeft er geen speciale keukenvaardigheden voor het appelstroop maken te hebben, alleen een beetje tijd. Je kan ervoor kiezen om één soort appels te gebruiken, maar het is ook lekker om zure en zoete appels te mengen.

Met 1 kilo appels kan je ongeveer één potje jam vullen. Hieronder vijf heerlijke recepten.

Appelstroop zonder suiker – met een hint van kaneel

Door de toegevoegde kaneel doet hij denken aan oma´s appeltaart.

Ingrediëntenappelstroop zonder suiker

 • 100 ml water
 • 1 kilo appels
 • Kaneelstokje

Snij de appels ik kleine stukjes en gooi het klokhuis weg.
De schil kan je er aan laten zitten.

Zet de appelstukjes met het water en het kaneelstokje vervolgens een half uur op het vuur en laat het doorkoken (zonder deksel). Laat de appelmassa vervolgens in een zeef een uur lang uitlekken boven de pan.

Roer af en toe goed door het mengsel heen. Zodra het als een stroop om de lepel heen blijft hanger is de appelstroop klaar. Giet de appelstroop zonder suiker in een gesteriliseerde pot en laat het helemaal afkoelen. In de koelkast bewaren.

Peren- appelstroop zonder suiker

Frisse stroop van peer en suiker voor een fruitige smaak.

Ingrediëntenappelstroop zonder suiker

 • 2 appels
 • 3 peren

Snij de appels en peren in kleine stukjes en gooi het klokhuis weg.

Als je een blender in huis hebt maal je het fruit fijn in de blender. Vervolgens laat je de smoothie uitlekken in een zeef of theedoek en vang je het sap op. Je hebt nu ongeveer 500 ml sap. Het sap kook je vervolgens (zonder deksel) in op een laag vuur gedurende ongeveer 75 minuten.

Als er in het sap heel veel kleine belletjes ontstaat in het belangrijk om er even bij te blijven om te zien of alles goed gaat. Het is belangrijk dat je het sap niet te lang doorkookt omdat hij anders te dik kan worden. Als de stroop makkelijk van de lepel afglijdt kan je hem overschenken in een gesteriliseerde pot. Laat de peren- appelstroop zonder suiker goed afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

Als je een sapcentrifuge of juicer in huis hebt kan je de appel en peren stukjes hierin uitpersen. Vang het sap op en kook het vervolgens in zoals hierboven beschreven op appelstroop te maken.

Appelstroop zonder suiker – met vanille smaak

Heerlijke  appelstroop met een rijke smaak van vanille.

Ingrediënten

 • 100 ml water
 • 1 kilo appels
 • vanillestokje

Snij de appels ik kleine stukjes inclusief de schil. Snij het vanillestokje in de lengte door zodat het merg zich straks goed kan mengen met de stroop.  Zet de appelstukjes met het water en het vanille stokje vervolgens een half uur op het vuur en laat het doorkoken (zonder deksel). Laat de appelmassa vervolgens in een zeef een uur lang uitlekken boven de pan.

Roer af en toe goed door het mengsel heen. Zodra het als een stroop om de lepel heen blijft hanger is de appelstroop klaar. Vervolgens kan je de appelstroop zonder suiker overgieten in een gesteriliseerd potje en eenmaal afgekoeld bewaren in de koelkast.

Appelstroop zonder suiker – met dadels en rozijnen

Heerlijke  appelstroop, gezoet door de dadels en rozijnen.

Ingrediënten

 • 1 kilo appels
 • 200 ml water
 • 400 gram dadels
 • 150 gram rozijnen

Snij de appels ik kleine stukjes inclusief de schil.  Snij de dadels in wat kleinere stukjes. Zet vervolgens de appelstukjes, dadels en rozijnen met het water  vervolgens een half uur op het vuur en laat het doorkoken (zonder deksel). Zet op een tweede pan een vergiet en doe hierin een kaasdoek of theedoek.

Doe de appelmassa in de doek en laat het vervolgens een nacht uitlekker. Breng de volgende dag het mengsel aan de kook zodat het rustig dikker wordt van het inkoken. Roer af en toe goed door het mengsel heen. Dit duurt nog ongeveer een uur.

Zodra het als een stroop om de lepel heen blijft hanger is de appelstroop klaar. Schenk de stroop in een een gesteriliseerd potje. Een maal afgekoeld doe je de deksel op de pot en bewaar je hem in de koelkast.

 

Appelstroop zonder suiker – met een herfstkruidenappelstroop zonder suiker

Lekkere kruidige appelstroop die heerlijk past bij de herfst.

Ingrediënten

 • 100 ml water
 • 1 kilo appels
 • verse nootmuskaat
 • 5 spice

Snij de appels ik kleine stukjes en gooi het klokhuis weg. De schil kan je aan de appels laten zitten. Doe de appelstukjes met het water in een pan en laat het een half uur op het vuur en doorkoken (zonder deksel). Terwijl de appels op het vuur staan doe je er 2 theelepels 5 spice bij en rasp je er nog wat extra verse nootmuskaat overheen.

Laat de gekruide appelmassa daarna in een zeef gedurende een uur  uitlekken boven de pan. Roer af en toe goed door de appelmassa heen. Zodra het als een stroop om de lepel heen blijft hanger is de appelstroop zonder suiker klaar. Giet de gekruide appelstroop  in een gesteriliseerde pot en laat deze vervolgens helemaal afkoelen. Doe daarna de deksel erop en bewaar de appelstroop in de koelkast.

Beviel de appelstroop zonder suiker en wil je meer suikervrij eten?

Miss Natural legt jou uit hoe je een suikervrij dieet goed aanpakt. En daar pluk jij de vruchten van:appelstroop zonder suiker

appelstroop zonder suikerJe zal kilo’s kwijtraken
appelstroop zonder suikerBeter bloedsuikerlevel en geen after dinnerdips meer
appelstroop zonder suikerGezonde darmwerking en stoelgang
appelstroop zonder suikerHogere weerstand en betere nachtrust
appelstroop zonder suikerGezonde haren, huid en nagels

Doe mee aan de populairste suikervije cursus met van dit moment!

Het plan van Miss Natural staat vol met heerlijke suikervrije recepten die goed zijn voor de lijn. De cursus is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (orthomoleculaire geneeskunde ) over voeding.

Bij de cursus krijg je drie producten cadeau:
de e-boeken ‘Natuurlijk suikervrij’, ‘Travel Survival Guide’ en  ‘Suiker EHBO’.

appelstroop zonder suiker

Is het appelstroop zonder suiker maken jou goed bevallen? Of heb je een lekkere variatie om zelf appelstroop te maken? Laat het hieronder weten.

2 Responses to Appelstroop zonder suiker – vijf heerlijke recepten

 1. Ilse schreef:

  Ik heb laatst appelstroop gemaakt met kardemon. Lekker kruidig en zonder suiker natuurlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *