Stoppen met suiker? Reken effectief af met jouw suikerverslaving

Stoppen met suiker? Reken effectief af met jouw suikerverslaving en voel je energieker & lekkerder in jouw vel zitten. In dit artikel lees je hoe je van jouw suiker behoefte kan afkicken.

Want al je wilt afvallen dan kan je drie dingen doen: op een streng dieet gaan, hard gaan sporten om te compenseren voor een slecht eetpatroon of jouw levensstijl op een natuurlijke manier aanpassen door jouw voedingspatroon te veranderen.

Waarom stoppen met suiker?stoppen met suiker

Lange tijd hebben de suikerfabrikanten ervoor gezorgd dat vette producten in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Natuurlijk is bekend dat vette snacks niet goed voor je zijn. Maar als je je alleen maar daar op concentreert dan zie je waarschijnlijk de negatieve effecten van suiker over het hoofd. Dit is natuurlijk precies hun intentie geweest want suiker is helemaal niet zo onschuldig als het lijkt.

Suiker kan namelijk verschillende gezondheidsklachten veroorzaken of versterken:

  • Vermoeidheid en energie tekort
  • Overgewicht
  • Slechte weerstand
  • Onstabiele bloedsuikerspiegel
  • Hoofdpijn, misselijkheid en migraine
  • Darm en maagklachten
  • Depressie, lusteloosheid en stemmingswisselingen
  • Hart- en vaatziekten

En dan gaat het dus niet alleen om de suiker die je zelf in jouw drankje of eten doet. Als je van jouw suikerverslaving wilt afkicken dan zal je ook moet letten op alle chemische zoetstoffen die fabrikanten in producten verwerkt.

Het zou je echt verbazen hoeveel onschuldige lijkende supermarkt producten toch vol zitten met suiker. We worden met zijn alle voor de gek gehouden door de voedingsindustrie!

Als wilt stoppen met suiker dan kan je gedurende een cursus stap voor stap leren hoe jij jouw eetpatroon kan aanpassen.  Deze cursus is samengesteld door Miss Natural, voedingsdeskundige opgeleid in Orthomoleculaire geneeskunde.

Stoppen met suiker stap 1 – Een goede start maken

Om gelijk goed van start te gaan ontvang je bij de aanvang van de cursus als eerste een overzicht met de do’s en don’ts van suiker en het e-boek “40 dagen zonder suiker”. Verder krijg je toegang tot het forum van Miss Natural en de besloten facebook pagina.

Hier kan je lezen over geschikte voedingsproducten en de afkickverschijnselen die je mogelijk kan hebben wanneer je met jouw suikerverslaving aan de slag gaat.

Stoppen met suiker stap 2 – Natuurlijke en geraffineerde suikers

In deze stap leer je wat geraffineerde suikers zijn en waarom ze zo slecht voor jou zijn.
Je leert in welke voedingsmiddelen ze zijn verwerkt en wat betere alternatieven zijn.

Om succesvol te zijn in het afkicken van suiker moet je deze natuurlijk kunnen herkennen.

 Stoppen met suiker stap 3 – Etiketten lezen en marketing

stoppen met suikerOok wordt de misleidende marketingleuzen over light-producten, zoetstoffen  en ‘minder herkenbare’ namen voor suiker onder de loep genomen.

Door etiketten te leren lezen kan je beter zien of suikervrije producten
ook echt gezond en suikervrij zijn.

Zo kan je in de supermarkt gemakkelijker betere keuzes maken en wordt je niet weer om de tuin geleid door “gezonde”marketingkreten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Stoppen met suiker stap 4 –Belangrijke voedingstoffen in jouw eetpatroon

De laatste jaren hebben koolhydraten onnodig een slecht imago gekregen.
Een goed gebalanceerd dieet bevat gezonde alternatieven, gezonde vetten, eiwit en eventueel supplementen.

Bij het samenstellen van een gezond eetpatroon moeten deze dus ook allemaal aanwezig zijn.

Stoppen met suiker stap  5- Emotie en gewoonte achter eten

In deze cursus geeft Miss Natural een andere kijk op het emotie eten en hulp bij de bekende eetbuien. Maar ook leer je omgaan met de dagelijkse verleidingen bij speciale gelegenheden. Denk aan verjaardagen, borrels op het werk en de feestdagen.

En als je van jouw suikerverslaving bent afgekickt zal jij ook weten hoe je voorkomt dat je weer terugvalt in jouw oude eetpatroon.

Start met een suikervrije levensstijl

Na jouw aanmelding bepaal je zelf de start van de cursus.
Gedurende de cursus “40 dagen zonder suiker” ervaar je samen met de andere deelnemers wat het stoppen met suiker met jou doet. Het voordeel van starten met een grote groep mensen is dat je veel steun aan elkaar kan hebben bij het afkicken van suiker. Je kan elkaar kan adviseren en natuurlijk motiveren. Zo is het een stuk makkelijker om bewust een langere tijd nee te zeggen tegen suiker.

Start nu met de populairste cursus voor een suikervrij leven

stoppen met suiker

stoppen met suiker

Bij de cursus krijg je drie producten cadeau:
de e-boeken ‘Natuurlijk suikervrij’, ‘Suiker EHBO’ en ‘Travel Survival Guide’.

De cursus is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over voeding.

stoppen met suiker

De voordelen van een eetpatroon zonder zuiker

stoppen met suikerMeer energie en geen after-dinner-dips
stoppen met suikerGewichtsverlies
stoppen met suikerStabiel bloedsuikerspiegel en minder drang naar zoet
stoppen met suikerBeter geheugen en alerter brein
stoppen met suikerGezonde darmwerking en stoelgangstoppen met suiker

Wie is Miss Natural?

Eva Zeeland is 15 jaar actief geweest in de fitness- en wellnessbranche. Ze heeft orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd – geneeskunde gebaseerd op heling met behulp van natuurlijke stoffen.

Miss Natural heeft nationale bekendheid gekregen onder een groot publiek en is zo nu en dan op tv te zien (zoals koffietijd).

Zo bereikt ze vrouwen die geen medische vakbladen lezen of naar voedingscongressen gaan. Dit doet ze met een frisse blik, in begrijpelijke taal en op een laagdrempelige manier.

Zelf eet ze zoveel mogelijk gezonde voeding: zonder suiker, biologisch, vers en zonder e-nummers.

Haar persoonlijke missie is om mensen te inspireren en te motiveren tot een positieve verandering in hun levensstijl. Eva Zeeland wil mensen aanzetten tot een blijvende verandering in hun keuzes zodat ze positief en gelukkig in het leven zullen staan.

 

Ervaringen van deelnemers

“Ik verbaasde mij echt hoeveel suiker ik onbewust binnen kreeg met de “gezonde” producten die ik kocht. Nu ik beter kan herkennen wat er in eten zit, krijg ik een stuk minder suiker binnen. Hierdoor voel ik mij scherper en energieker. Vaak was ik namelijk om 16 uur al behoorlijk moe. Ik dacht dat 16 uur dipje normaal was, maar ik ben er nu achter gekomen dat je je helemaal niet zo sloom hoeft te voelen op de helft van de dag.”
Maaike, 31 jaar

“Voordat ik aan deze cursus begon had ik nogal last van stemmingswisselingen. Ik was snel geïrriteerd en soms snel kortaf tegen mensen. Nooit gedacht dat dit allemaal door de suiker kwam. Nu ik bewuster en natuurlijker ben gaan eten ben ik een stuk vrolijker. Ook merk ik dat ik opeens meer kleine dingetjes kanonthouden. Fijn voor mezelf en natuurlijk ook voor mijn gezin”
Hannah, 48 jaar

“Mijn hele leven dronk ik altijd veel cola, maar ik wist dat het niet goed voor mij was. De cursus heeft mij geleerd hoe ik beheerster met suiker om kan gaan en ik heb veel geleerd. Zo kan ik beter alternatieven qua voeding kiezen. Na 40 dagen voel ik mij uitgeruster (‘s avonds later naar bed, ‘s morgens fitter op). En voel me gezonder.
Anika, 34 jaar

“Ik heb al heel lang last gehad van hoofdpijn en migraine. Heel vervelend, want je kan amper meer wat doen als je je zo slecht voelt. Nu ik af ben van mijn suikerverslaving heb ik geen last van hoofd pijn en migraine meer gehad. Echt heel fijn want ik ben nu opeens een stuk vrolijker.”
Roos, 52 jaar

“Het was even doorzetten maar ik ben erg blij dat ik het gedaan heb. Mijn darmklachten zijn een stuk afgenomen en ik ben een stuk minder lusteloos. Ook ben ik wat lichter geworden wat natuurlijk mooi meegenomen is. Maar het belangrijkste is dat ik opeens een stuk meer energie heb om leuke dingen te doen en te sporten.”
Inge, 42 jaar

Start nu met de cursus 40 dagen suikervrij

 

Ontwenningsverschijnselen bij het afkicken van suiker

Wanneer je stopt met het eten van suiker dan krijgt lichaam de jouw kans om alle gifstoffen af te voeren. Helaas kan dit proces ook gepaard gaan met ontwenningsverschijnselen. De meest voorkomende verschijnselen zijn onder andere stemmingswisselingen, hoofdpijn, stijve spieren, vermoeidheid, rusteloosheid, duizeligheid, trillerigheid, slapeloosheid, slechte adem en versterkte behoefte aan suiker. Dat klinkt als een hele lijst, maar dat betekend natuurlijk niet dat je overal last van zult hebben.

Voor een schoon lichaam moet je wat moeite doen en doorzettingsvermogen hebben. Gelukkig wordt je in de cursus ’40 dagen suikervrij’ goed begeleid zodat je weet hoe je met mogelijke kwalen om moet gaan. De motivatie die je krijgt van de andere cursisten zullen jou door mogelijke moeilijke tijden heen helpen.

Ben jij succesvol van jouw suikerverslaving afgekickt? Als heb je nog vragen over de cursus om te stoppen met suiker? Laat dan een reactie achter.