Weight Watchers online – vernieuwde puntentelling en handige app

weight watchers online oprah winfrey

Weight Watchers online? Als je wilt afvallen met Weight Watchers dan kan je dit doen met een klassieke cursus of met Weight Watchers online. In dit artikel leg ik uit hoe beiden in elkaar steken.

Hoe werkt Weight Watchers?weight watchers online oprah winfrey

Weight Watchers is een populair dieet programma dat wereldwijd door miljoenen mensen waaronder Oprah Winfrey wordt gevolgd. De doelstelling van het Weight Watchers programma is na 50 jaar nog altijd hetzelfde: het bereiken en behouden van een gezond gewicht en het nastreven van een gezondere levensstijl.

In plaats van de dat je dagelijks calorieën telt ga je aan de slag met het punten systeem van Weight Watchers.

Dit puntensysteem is voor iedereen anders en wordt bepaald door o.a. jouw leeftijd, lengte, geslacht en hoeveel je per dag beweegt. Je vult al deze gegevens online tijdens de registratie in en het systeem berekend vervolgens uit hoeveel punten jij dagelijks mag consumeren.

Dagelijks mag dus je als man of vrouw een maximaal aantal punten eten of drinken. In 2015 heeft Weight Watchers zijn puntensysteem echter helemaal omgegooid. Het programma besteed nu meer aandacht aan bewegen en mindset, en heeft zelfs een nieuwe slogan en huisstijl: WW feel good.

Met de nieuwe SmartPoints wordt niet meer enkel gekeken naar het aantal calorieën in een product, maar veel meer naar de voedingswaarde. Bevat een product veel gezonde eiwitten, dan krijgt het minder punten. Maar omgekeerd geldt ook: bevat het product veel ongezonde suikers en vetzuren, dan krijgt het meer punten.

Gelukkig blijft het afvallen met Weight Watchers leuk doordat je niet al het lekkers verplicht bent af te slaan. Je mag best een glaasje wijn drinken, een stukje taart eten of een bakje chips eten. Naast dagpunten krijg je namelijk per week een paar extra weekpunten die je kan gebruiken om iets lekkers te eten, zolang je maar niet over boven je maximaal aantal punten heen komt.  Bij Weight Watchers bestaan er geen verboden voedingsmiddelen. Je mag alles eten, maar wel met mate.

Toch een dag teveel gegeten? Dan kan je altijd nog extra punten bijverdienen door extra te bewegen.

Cursus Weight Watchers

Bij de Weight Watchers cursus volg je wekelijks met mede cursisten het programma. Deze cursus wordt bij jou in de buurt gegeven. De leeftijd van de cursisten varieert, er doen zowel jonge als oudere mensen mee. Stuk voor stuk is iedereen gemotiveerd om aan zijn of haar gezondheid te werken.

Het fijne aan het volgen van een Weight Watchers cursus is dat je jouw problemen en zaken waar je tegenaan loopt met andere kunt delen. Met je coach van Weight Watchers bepreek je wat er goed en fout is gegaan en je wordt gedurende de cursusgewogen. Verleidingen, een dipje in de motivatie, een keer te veel gegeten – iedereen kent het gevoel en kan je helpen jezelf beter te wapenen tegen moeilijke momenten. Het is dan fijn om te zien in de cursus dat je niet de enige bent, wat je af en toe wel eens kan denken als het even niet lukt af te vallen.

De cursussen geven een verbonden gevoel. “Afvallen doe je samen”, dat kan gebruiken als stok achter de deur en je een ook extra motivatieboost geven. Probeer nu WeightWatchers

weight watchers online afvallen doe je samen

Weight Watchers online

Heb je geen behoefte om wekelijks met “lotgenoten”te praten over afvallen? Of misschien wil je eigenlijk helemaal aan niemand vertellen dat je aan Weight Watchers doet? Dan is Weight Watchers online voor jou een geschikt programma.

Weight Watchers online biedt de deelnemers een super mooie en gebruiksvriendelijke app. In deze app kan je aanvinken wat je hebt gegeten en er wordt vervolgens gelijk berekend hoeveel punten je de rest van de dag nog mag eten. Daarnaast biedt het programma ook nog ondersteuning op het gebied van bewegen.

Doordat je alles in de app van Weight Watchers online kan bijhouden, heb je een goed overzicht van hoe je er voor staat. Ideaal voor mensen met een druk leven.

 

Ook krijg je tips om lekkerder in je vel te zitten. Zodra je ziet dat je goed bezig bent geeft dit mensen vaak een super gevel over hun prestaties.

Makkelijk boodschappen doen en koken Weight Watchers app smartpoints scannen

Een andere mooie feature van de Weight Watchers online app is dat je supermarktproducten hun barcodes kunt scannen. Hierdoor weet je tijdens het boodschappen doen gelijk hoeveel punten ieder voedingsmiddel waard is. Zo is het makkelijker om verantwoorde keuzes te maken.

Wat ook erg fijn is, is dat er heel veel Weight Watchers recepten in de app verkrijgbaar zijn. Je ziet gelijk hoe lang het kost om het recept te bereiden, welke ingrediënten je ervoor nodig hebt en hoeveel punten het gerecht waard is.

Hierdoor is het ook gemakkelijker om maaltijden vooruit te plannen wanneer je weet dat je bijvoorbeeld morgen een drukke dag hebt. Zo lang je maar de juiste voedingsmiddelen in huis hebt of met je meeneemt kan je je gewoon aan je voedingsschema houden.

De Weight Watchers app

In de app kan je makkelijk bijhouden wat je eet terwijl je onderweg bent. Je selecteert het gerecht en de punten worden gelijk toegekend. Natuurlijk kan je de app ook gebruiken om op te zoeken hoeveel punten een voedingsmiddel waard is voordat je het opeet. Ze kan je altijd nog andere keuzes maken als je bijna op jouw puntenlimiet zit.

Verder heb je toegang tot verschillende lekkere recepten en zie je jouw gewichtsverloop.

Ook handig: in de app houdt je de ‘Fit Formules’ bij die je elke dag moet doen. Genoeg water, genoeg calcium, genoeg groente en fruit en genoeg plantaardige vetten. Handig als je het lastig vindt om genoeg water te drinken, hier houd je gewoon de glazen bij.

weight watchers online app screenshots

Prijs Weight Watchers

Benieuwd naar WeightWatchers Online? Hieronder staat de prijs van de verschillende Weight Watchers programma’s.

Voor Weight Watchers online zijn er 3 keuzes:

weight watchers online vinkjeStandaard Maandplan
Met de maandelijkse betaling van € 22,95 plus de eenmalige aanmeldkosten van € 29,95, betaal je de eerste maand € 52,90. De maanden erna wordt er automatisch € 22,95 in rekening gebracht.

weight watchers online vinkje7 Maanden plan (eerste maand 50% korting)
De eerste maand betaal je € 9,90 en de aanmeldkosten zijn gratis. Daarna betaal je 6 maanden lang € 19,90 per maand.

weight watchers online vinkje13 Maanden Spaarplan (eerste maand gratis)
Je betaalt 12 maanden lang  € 17,75 per maand. De eerste maand en de aanmeldkosten zijn gratis. Daarnaast ontvang je ook het Weight Watchers receptenboek.

Hiervoor krijg je:

  • Weight Watchers 24 uur per dag tot je beschikking
  • De puntentelling van 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 2.000 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Jouw gewichtsverloop duidelijk in kaart
  • Grote online community van diëters, die elkaar steunen en helpen bij het afvallen
  • Beweegideeën: want bewegen is vooral vol te houden wanneer het leuk is

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief